Stekelenburg, keurslager

Even voorstellen...

Hier kunt u wat achtergrondinformatie vinden over de mensen die werkzaam zijn in onze slagerij.

Richard Stekelenburg

"Als zoon van een slager denkt men al gauw dat het vanzelfsprekend is dat je ook het vak in gaat, maar bij mij heeft het wel even geduurd tot de diplomauitreiking van de Havo tot ik wist wat ik wilde.

Ik besloot toch maar naar de slagervakschool te gaan, een keuze waar ik tot op de dag van vandaag nog geen spijt van heb gehad.

Na de vakschool heb ik 5 jaar lang bij mijn vader in de zaak gewerkt en daarna ging mijn droom in vervulling: een eigen slagerij!

Inmiddels run ik, met mijn vrouw Carlien, alweer ruim 25 jaar de slagerij in Achterveld. Natuurlijk samen met een team van enthousiaste medewerkers.

Wat ik ook heel  belangrijk vind is de band met de wijk Achterveld, waar we inmiddels ook alweer 30 jaar wonen.

Het is een uitdaging om elke dag weer een mooie toonbank te presenteren met producten waar ik volledig achter sta en die een feest aan tafel zijn.Dat kan ook omdat we al vele jaren een goed contact hebben met vaste leveranciers.

Dat ik trots ben op de winkel en de medewerkers staat als een paal boven water en dat stralen we als team dagelijks uit.

Dus...tot straks in de winkel." 

Carlien Stekelenburg

"Mijn naam is Carlien Stekelenburg (-van Vliet) en ik ben geboren en getogen in Vreeswijk (nu Nieuwegein-zuid).Na de Mavo ging ik de opleiding KV/JV (kinder- en jeugdverzorging) doen en was van plan met jonge kinderen te gaan werken. Ook heb ik jaren een weekendbaantje gehad bij de Spar in Vreeswijk. Op mijn 16de kreeg ik verkering met een hele lieve slagerszoon, die mij vaak duidelijk maakte dat het zijn grote droom was om ooit een eigen slagerij te hebben.

Na ons trouwen verhuisden wij naar IJsselstein, en schreven ons in als belangstellende voor het nieuw te bouwen winkelcentrum op Achterveld. Ik werkte inmiddels op een Kinderdagverblijf, maar dat bleek in het begin nog goed te combineren met een paar dagen werken in de slagerij. Toen na een paar jaar onze dochter geboren werd, heb ik het kinderdagverblijf vaarwel gezegd om de zaak te combineren met het moederschap.

Weer een paar jaar later werd er ook nog een zoon geboren en nu hebben we inmiddels alweer ruim 26  jaar de zaak en werkt onze zoon op zaterdag ook mee.

Ik werk 2 dagen  per week in de zaak en daarnaast werk ik thuis nog achter de schermen met div. administratieve werkzaamheden,  en doe ik ook de  was voor de zaak. En ik ben ook nog druk met een vaste oppasdag in de week voor onze kleinzoon, waar ik ook volop van geniet!!

In de zaak maak ik o.a. div. salades, kruidenboter, broodjes en draag ik samen met collega's zorg voor de grilhoek en het zelfbedieningsmeubel. En dan is er natuurlijk nog het contact met de klanten en het adviseren. Altijd weer fijn als mensen tevreden de deur uitgaan.

Het is best een druk leven, maar ook erg afwisselend en ik vind het superleuk om te doen!! Het scheelt natuurlijk ook dat we het getroffen hebben met  een hele leuke groep collega's, het is altijd gezellig en ik hoop dat dit nog jaren zo blijft!"

Roy van Schalkwijk

"Mijn naam is Roy van schalkwijk.

15 jaar geleden besloot ik de SlagersVakOpleiding te gaan doen en bij Richard in de leer te gaan.

Richard leerde me de fijne kneepjes van het vak en 5 jaar later had ik mijn Chef-slager diploma op zak.

Dus inmiddels werk ik al 14 jaar bij keurslager stekelenburg.

Het werk wat ik doe is heel afwisselend en bestaat uit verschillende taken als, de toonbank vullen, voorraad beheer van het vlees, nieuwe produkten/maaltijden verzinnen en produceren, het klaar maken van de bestellingen van klanten, de voorbereidingen verzorgen bij van alles wat er in de slagerij geproduceerd word, (buffetten, BBQ, Gourmet, maaltijden, grillprodukten, vleeswaren) en natuurlijk de klanten helpen in de winkel.

Doordat ik de klanten, collega`s en leveranciers al heel lang ken vind ik het erg plezierig om hier te werken en leer je een hoop mensen kennen. 

Dat sociale aspect is erg fijn.

Het mooiste van het slagersvak vind ik dat als bijvoorbeeld een klant een mooi stuk rosbief wilt hebben, ik een hele bil van de rund pak en die helemaal verdeel en zodoende een mooi stuk rosbief aan de klant kan presenteren, dat diezelfde klant een week later weer in de winkel komt en laat weten dat het heerlijk was,dan is dat natuurlijk een geweldig gevoel.En daar doe je het voor..!!

Dus als een klant advies of tips nodig heeft dan zal ik alles uit de kast halen om daar aan te voldoen!

tot ziens in de winkel!

Etienne Fung A Foek

“Hoi, ik ben Etienne Fung-a-Foek. Ik ben geboren in Paramaribo (Suriname) en woon in IJsselstein.

Ik werk alweer ruim 16 jaar bij Keurslager Stekelenburg. Vaak wordt mij gevraagd: “werk je al zolang bij Richard?” dan zeg ik met trots “Ja”. De reden is dat het werk afwisselend is en het ook gezellig werken is.

Het is gevarieerd omdat ik van alles doe, vanaf het moment dat het vlees binnen komt aan de achterdeur (zoals leveranciers helpen met de aanvoer), tot het moment dat u tevreden met uw stukje vlees de voordeur weer uitloopt. Alles wat daar bij komt kijken behoort tot mijn taak en dat maakt het zo afwisselend.

Zo help ik ook mee om de toonbank te vullen, help de klanten, en ik zorg er bijna dagelijks voor dat er tussen 16.15 en 18.00 uur heerlijke warme gegrilde kippen te koop zijn. U zult mij aan het einde van de dag dus vaak buiten voor de deur zien bij onze kippengril.

Ik hoop dat u zo een beetje indruk heeft gekregen, en ik hoop u graag te zien in de winkel voor een goed stukje vlees en een gezellig praatje."

Ilona van Eck

"Mijn naam is Ilona van Eck. Voor velen van u misschien toch al wel een poosje een bekend gezicht bij Keurslager Stekelenburg. Daarom is het wellicht leuk om wat over mezelf te vertellen. Ik ben getrouwd en we hebben 2 zonen.

Toen ik 16 jaar was, ben ik bij Richard en Carlien begonnen als weekendmedewerker in de slagerij, destijds nog "Je Eigen Slager". Toen zijn we overgegaan op Keurslager en dat zijn we natuurlijk nog steeds.In de loop van de jaren werkte ik ook meer doordeweeks en deed ik daarnaast een opleiding.

Na een aantal jaren ben ik uiteindelijk wat anders gaan doen en heb ik diverse andere banen gehad op kantoor, waar ik veel andere ervaringen en kennis heb opgedaan.

Na de geboorte van mijn oudste heb ik besloten om een aantal jaren thuis te blijven bij de kinderen. In al die tijd ben ik eigenlijk altijd verbonden gebleven met de slagerij en de medewerkers, al was het alleen al om achter de schermen met de kerstdrukte te assisteren.

Inmiddels draai ik weer volop mee en het bevalt me uitstekend. Het is altijd een gezellig boeltje daar op Winkelcentrum Achterveld en prima te combineren met het gezinsleven.

Het is gewoon een heerlijk team om deel van uit te maken en ik hoop u nog vaak te mogen begroeten bij Keurslager Stekelenburg".

Julia van den Hoeven

"Voor degene die mij nog niet kennen, mijn naam is Julia. Op mijn 14de kreeg ik een zaterdagbaantje in een slagerij, en na mijn schooltijd heb ik in verschillende slagerijen gewerkt.

Richard en Carlien heb ik leren kennen via mijn man Chris, die ook slager is.

Toen we kinderen kregen ben ik even gestopt met werken, maar toen Richard en Carlien de winkel op Achterveld begonnen vroegen ze of ik bij drukte of ziekte wilde komen helpen en zo stond ik bij de opening achter de toonbank van de slagerij.

Eerst zo af en toe, later tijdens schooltijden van de kinderen, en nu al weer heel wat jaren bijna elke dag vele uurtjes.

Ik probeer de vleeswarenafdeling op orde te houden, vanaf de bestelling tot het vol snijden van de toonbank en het netjes houden van het vleeswarenmeubel.

Daarnaast zijn ook alle andere voorkomende werkzaamheden taken die we met elkaar doen.

Als je zoveel uren met elkaar werkt in een team voelt het toch wel een beetje als familie en ik kan wel zeggen; ik ben best blij met deze extra familie". 

Tanja van Berkel

"Hoi, ik ben Tanja van Berkel.

Ik  werk sinds maart 2011 bij Keurslager Stekelenburg.
Ik ben hier terecht gekomen via een oud collega van de Keurslager, zij vertelde mij dat ze nog een nieuwe collega zochten dus ik ben meteen actie gaan ondernemen. Ik hoorde altijd goede verhalen over de werksfeer en de leuke collega’s, deze kans wilde ik dus niet laten lopen.
En wonder boven wonder, de verhalen bleken waar te zijn.
Ik werk vast op de zaterdag met een super leuk en gezellig team.
Iedereen heeft op de zaterdag zijn eigen werkzaamheden, ik dus ook.
Als ik ’s ochtends om kwart voor 8 binnen kom ‘’slaap’’ wandelen, begin ik met het maken van de overheerlijke grillworst die u elke zaterdag ochtend warm bij ons kunt komen halen.
Ik draag vooral zorg aan alle producten die van de grill afkomstig zijn.
Verder help ik klanten wanneer dat nodig is.
Ook ik heb mijn schoonmaaktaken na 16:00, als we gesloten zijn.
Dan kun je denken aan de vloer schrobben, grill schoonmaken, vleeswarenmeubel leeghalen en schoonmaken etc.

Naast mijn baantje bij de Keurslager, volg ik de studie Sociaal pedagogische hulpverlening op de Hogeschool in Utrecht. 
Na een drukke schoolweek is het altijd fijn om op zaterdag weer even je hoofd leeg te kunnen maken op de werkvloer met leuke collega’s om je heen.

Tot zaterdag! "

Kevin Stekelenburg

"Hallo, ik ben Kevin Stekelenburg, zoon van Richard en Carlien. De vraag of ik de slagerij over ga nemen is mij vaak gesteld, maar momenteel heb ik daar geen ambities voor. Op het moment studeer ik HBO Commerciël Economie in Breda.

Vanaf jonge leeftijd ben ik al “werkzaam” in de zaak. Vanaf twaalfjarige leeftijd hielp ik al zo af en toe in de winkel, voornamelijk als ik geld nodig had voor een nieuw PSP-spel. Ik ben nu twintig en ik werk vast elke zaterdag met een gezellig team.

Mijn zaterdag begint altijd met het paneren van schnitzels die u ’s avonds misschien wel in de pan legt. Ook snij ik de reepjes vlees op de machine voor o.a de shoarmapakketten die wij elk weekend in de actie hebben.

Verder help ik waar nodig met het vullen van de toonbank en de voorverpakking. Na vieren begint de grote schoonmaak waarin ik ook mijn vaste taken heb.

Ook bestellingen rond brengen hoort bij mijn werkzaamheden.

Ik ga elke zaterdag met plezier naar het werk, mede door de gezellige sfeer." 

Bram Slijkhuis

"Hoi, ik ben Bram Slijkhuis.

Ik  werk sinds maart 2014 elke zaterdag bij Keurslager Stekelenburg. Ik wilde hier al lang heel graag werken. Elke keer als ik als klant in de slagerij kwam viel het me op dat er, naast dat er hard gewerkt werd, ook een hele gezellige en leuke sfeer heerste.

Dus was ik erg blij toen ik aangenomen werd.

Naast mijn bijbaan bij de slager volg ik de studie Middelbare Hotelschool op het ROC in Nieuwegein.

Ik werk standaard elke zaterdag met een heel gezellig team. Ik begin om kwart voor 8 met werken en  dan altijd met het maken van de hamburgers. Veder doe ik de vaat, help ik met andere klusjes en natuurlijk na sluitingstijd met schoonmaken.

In het begin zag ik er best tegen op om alles schoon te maken maar samen met het team maken wij er eigenlijk altijd een feest van met goede muziek op de achtergrond !

 Ik ben blij dat ik deel uit mag maken van dit leuke team en ik heb het super naar mijn zin bij Richard en mijn collega’s !"

Rianne van Kuik

Hoi, ik ben Rianne van Kuik 

Voor sommigen misschien al een tijdje een bekend gezicht op de zaterdag in de winkel.

Ik werk sinds juni 2016 bij Keurslager Stekelenburg. Met al wat ervaring met werken bij een andere slagerij, heb ik hier nu helemaal mijn plekje gevonden.

Op zaterdagochtend begin ik als ik binnenkom met het maken van de heerlijke filet American, die u in ons zelfbedieningsmeubel kunt vinden. Hierna vul ik andere salades en sausjes bij en onderhoud ik samen met andere collega's de grillhoek. Tussen al het bijvullen door ben ik ook vooral bezig met het helpen van klanten.

Ik vind het werk heel erg leuk en afwisselend en samen met het zaterdagteam maken we er altijd een gezellige dag van.

Naast mijn baantje op zaterdag ben ik door de weeks druk bezig met mijn studie. Ik studeer aan de Pabo en op dit moment zit ik in mijn tweede jaar.

Het is hard werken, maar het is ontzettend leuk. Ik hoop dat ik nog heel lang op zaterdag in de winkel te vinden ben en ik ben blij dat ik deel uit mag maken van dit leuke team!

Lara Grizell

Hoi, ik ben Lara Grizell.

 

Ik werk sinds Februari 2017 bij Keurslager Stekelenburg.

Op de zaterdagochtend begin in met het bijvullen van de sauzen, salades en de producten in de grillhoek. Verder ben ik ook bezig met het helpen van klanten.

Ik vind het werk heel erg leuk om te doen en het is er altijd erg gezellig.

Naast dit baantje zit ik doordeweeks gewoon nog op school in Nieuwegein.

Stekelenburg, keurslager

Winkelcentrum Achterveld, de Biezen 15
3401GD IJsselstein
0306870630

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 07:00 - 16:00
zondag Gesloten